The Water Man (2021) o aventură superbă

David Oyelowo debuteaza ca realizator de film cu The Water Man, o aventura care seamana cu mai vechiul Bridge of Terabithia si toate filmele de aventura si fantezie deidcate copiilor. Emma Needell scrie aici primul sau lung-metraj si povestea de plecare pentru The Water Man este pasionanta si intriganta totodata.

Ce nu ne place la acest film este povestea cam simpla care nu pare sa indrazneasca sa plece dincolo de punctul de plecare. Este un film pentru copii simaptic insa ii lipseste putina poezie, putine vise si emotiile ample care i-ar fi permis sa fie mai interesant.

David Oyelowo, in spatele camerei de filmat ofera culori si lucruri simpatice fara sa se preocupe prea tare de scenariul caruia ii lipseste ingredientele principale pentru a putea fi considerat excelent.

Un baiat precoce, Gunner, pleaca in cautarea unei fiinte misterioase cunoscute sub numele de The Water Man cu ajutorul unei inadaptate sociale, Jo. Personajul legendar, The Water Man ar avea faculatea de a insela moartea si ar putea astfel sa o salveze pe mama sa, grav bolnava…

Dincolo de aspectele dezamagitoare, The Water Man ramane un film la care ne face placere sa ne uitam. Latura imprevizibila al acestui film de aventura pentru copii, centrat pe Gunner si Jo ofera tot ce trebuie pentru a nu simti nevoia sa ne oprim din vizionarea filmului.

Exista in The Water Man un sentiment de nostalgie care se resimte pe intreaga durata a filmului. Sa spunem ca este un film pentru copii care ii va seduce cu siguranta pe acestia din urma cu o aventura care le permite sa inteleaga ca trebuie sa viseze in continuare si sa isi traiasca visele.

Insa, din pacate este un film lipsit de emotie. Povestea de plecare – cancerul de care sufera mama lui Gunner – este impresionanta insa nu reuseste sa ne transmita cu adevarat emotii. Insa, merita sa fie vizionat doar pentru Gunner, un baiat plin de viata si visator.

Lasă un răspuns