The Last Bath – o poveste plină de emoție

Acest prim lung-metraj al portughezului David Bonneville are un debut intrigant si elegant totodata insa nu reuseste sa ne tina in suspans pana la final.

Josefine este o calugarita in varsta de 40 de ani, pe punctul de a-si spune juramantul definitiv la o manastire din Porto. Insa, vestea mortii tatalui sau o tulbura enorm. Tatal sau se ocupa de cresterea si educatia lui Alexandre, un baiat in varsta de 15 ani, abandonat de mama sa Angela, sora lui Josefine. Acum, baiatul este singur in casa de la tara care a apartinut tatalui sau si Josefine se simte responsabil de el.

Alexandre are un comportament aproape salbatic: are tendinta sa mearga afara la plimbare fara pantofi, se sapala extrem de rar si are pureci. Josefine este nevoita sa ii faca ea o baie. Imaginea este tulburatoare: chiar daca este inca un copil, Alexandre are corpul unui barbat, si ce barbat! Aceasta scena reprezinta primul indiciu asupra terenului pe care Bonneville vrea sa ne duca, un teren spinos, senzual si potential incestuos. In timp ce Josefine isi face siesta pe canapea, rochia sa este putin ridicata si Alexandre se apropie si o atinge usor.

Aceasta relatie dintre straniul duo se dezvolta incetul cu incetul si Alexandre isi ia obiceiul de a se strecura in patul lui Josefine atunci cand nu poate dormi. Din exterior, baiatul pare dezinteresat si distant, insa, atunci cand aflam ca are o pasiune pentru fotbal si pentru fete, ne schimbam putin parerea despre el. In tot acest timp, Josefine se afla la mijloc intre devotamentul pentru biserica si responsabilitatile vis-a-vis de nepotul sau. Insa, brusc, Angela reapare, alaturi de un nou sot. Vrea sa isi recupereze baiatul insa Josefine nu are incredere in ea si pe buna dreptate.

Din acest moment, filmul regreseaza. Relatia perfect construita dintre o femeie cu dorinte refulate si un baiat care nu stie sa isi exprime in mod corect emotiile explodeaza…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?