The Great – descoperă serialul cu Elle Fanning

Creat de catre Tony McNamara, serialul The Great este cel care povesteste destinul Ecaterinei cea Mare, intr-o fictiune comica si satirica care va atrage o multime de lume. Intre cea mai atragatoare modernitate si umor fara pereche, serialul reviziteaza si regandeste istoria cu cea mai originala indrazneala.

Vei descoperi istoria si te vei amuza in acelasi timp. Chiar daca serialul se detaseaza putin de adevarul istoric, putem descoperi in linii mari viata Ecaterinei II, imparateasa Rusiei intre anii 1762-1796. Suverana a avut un parcurs impresionant, marcat de un mariaj fara iubire.

Tony McNamara se bazeaza deci pe aceasta relatie atat de speciala sau ciudata intre doi soti care i-a condus inspre o spirala infernala de comploturi. Scenaristul se joaca astfel cu aceste spirite foarte calculate si sirete pentru a crea o satira la limita absurdului.

Serialul ne ajuta sa facem o calatorie in trecut. Admirand si descoperind cele mai frumoase costume ne vom deconecta putin de la realitate. Haine de epoca, cele mai frumoase peruci si cele mai maiestuoase decoruri. Deci vom descoperi fastul secolului XVIII.

Intre cele mai frumoase culori si cele mai somptuooase costume, serialul recreeaza o lume trecuta cu un lux decadent care ne duce cu gandul la Maria Antoaneta a lui Sofia Coppola.

Are un incredibil duet de comedieni. Elle Fanning si Nicholas Hoult sunt pur si simplu cei mai buni in acest serial. Tanara de 22 de ani joaca acest rol cu candoare dezarmanta. In spatele trasaturilor sale angelice se ascunde un adevarat Machiaveli plin de resurse.

In plus, dialogurile din serial au un umor caustic caruia nu ii lipseste aciditatea. Deci vom invata istoria cu un umor decadent.

Dar in acelasi timp, serialul ne ofera portretul unei femei determinate si puternice, si un simbol al feminismului intr-o lume dominata de barbati.

Lasă un răspuns