Rozmarinul – descopera incredibilele sale beneficii

Simbol al votului, dar si al bunei credinte, rozmarinul joaca inca din negura vremurilor, un rol foarte important in culturile mediteraneene. Se recomanda, inca din Antichitate, pe post de stimulant si purificator al sangelui. Dar mai are o multime de alte beneficii minunate.

Poate atenua durerile din articulatii. Proprietatile anti-inflamatorii ale rozmarinului de la alcoolul de rozmarin sunt foarte eficiente pentru a reduce inflamatia si durerile la persoanele care sufera de poliartrita reumatoida si de artroza. Este de ajuns daca masezi articulatiile cu acest preparat pentru a vedea cum rezultatele apar.

Previne si trateaza problemele respiratorii. Frunzele de rozmarin pentru a trata problemele respiratorii. Alcoolul si acizii continuti in plante au o actiune bronhodilatatoare, un lucru care poate controla tusea legata de gripa si maladii mai grave precum pneumonia.

Se pare ca fumul care provine de la combustia frunzelor de rozmarin poate trata chiar si astmul. O infuzie pe baza de aceasta planta poate reprezenta un expectorant extrem de eficient, dar poate trata in acelasi timp si problemele legate de digestie.

Rozmarinul poate lupta contra maladiilor degenerative. Acizii cafeici, carnosici si rozmarinic sunt puternici antioxidanti. Consumul de rozmarin poate ne proteja de leziunile oculare asociate cu maladiile degenerative precum cancerul sau maladia Alhzeimer.

De altfel, un raport publicat in  Journal of Food Science a indicat faptul ca extractul de rozmarin adaugat pe carne tocata, poate sa reduca formarea de agenti cancerigeni in timpul prepararii.

Adauga deci rozmarin proaspat peste carnea proaspat tocata si peste salate pentru a putea profita din plin de proprietatile sale antioxidante in viata de zi cu zi. Un lucru e sigur- nu vei regreta.

Poate ameliora sanatatea pielii si a parului. Procesele de oxidare reprezinta una din cauzele principale ale imbatranirii celulare a pielii, cauzand aparitia cearcanelor, a petelor si decolorarii. Din acest motiv, alimentele bogate in antioxidanti pot ameliora tenul, parul si unghiile. Trebuie sa stii ca uleiul esential de rozmarin are proprietati antimicrobiene, anti- inflamatorii si antioxidante.

O infuzie din frunze de rozmarin si urzica reprezinta une excelent remediu pentru par, eliminand matreata si accelerand cresterea sa. Aplica infuzia dupa ce te-ai spalat pe par si vei vedea rezultatele cum apar.

Leave a Reply