Pot vindeca alcoolismul de unul singur

Alcoolismul începe neobservat, cu un sentiment de euforie experimentat de o persoană aflata la tinerețe, la primele încercări de a încerca băuturi alcoolice. Dacă o persoana il consideră atractiv pentru utilizare, atunci vor avea dorința de a repeta aceste senzații plăcute. Din păcate, oamenii se cunosc cu alcoolul destul de devreme, iar unii adolescenți au deja prima sau a doua etapă a alcoolismului. Pentru a scapa corpul de consecințele neplăcute, o persoana trebuie să renunțe pentru totdeauna la consumul de alcool. Acest lucru se poate face atât independent, cât și cu ajutorul unui psihoterapeut.

Pericolul alcoolismului pentru sănătatea fizică și psihică a unei persoane

Dezvoltarea alcoolismului este asociată cu cultura consumului de alcool. Dacă în copilărie, o persoană vede adulții care beau în jur, atunci este probabil că aceasta va dori să fie implicata în alcool în perioada de adolescență. Copiii adultilor alcoolici sunt în pericol pentru dezvoltarea dependenței de alcool.

Vacanțele cu prezența constantă a băuturilor alcoolice pe mese, zile de naștere, petreceri corporative, toate acestea au un impact grav asupra psihicului. Într-un anumit moment, o persoană marchează evenimente pline de bucurie cu băuturi alcoolice, atunci nu își mai imaginează că este posibil să sărbătorească fără ele. Apoi începe să caute un motiv de băut, iar atunci când alcoolismul intră în ultima etapă, motivul nu mai este necesar, iar cerințele pentru tovarășii de băut sunt reduse.

Metode de tratare a alcoolismului

Cel mai dificil lucru în tratamentul alcoolismului îl reprezintă refuzul pacientului de a-și da seama de boala lui. Adesea, chiar și cei mai apropiați oameni nu îl pot convinge să înceapă tratamentul. Pacientul este convins că este sănătos și bea “ca toți ceilalți”, alcoolul i-a capturat complet mintea și este necesar pentru menținerea activității vitale.

Când dependența nu a mers prea departe, o persoană poate lua o decizie independentă de a nu mai bea alcool și de a se întoarce la un centru de reabilitare. Dar, de cele mai multe ori, sunt necesare eforturi familiale. Tratamentul alcoolismului într-un centru de reabilitare este împărțit în mai multe etape: sprijin pentru detoxifiere, reabilitare și post-reabilitare.

Etapa de detoxifiere are drept scop îndepărtarea alcoolului din organism. Aceasta este urmată de o perioadă de reabilitare de 2-3 luni. Oferă tratament psihoterapeutic și cu medicamente, precum și lucrul cu membrii familiei pacientului, care vizează restabilirea relațiilor de familie și prevenirea dependenței sociale. Tratamentul pentru alcoolism este întărit prin terapia post-reabilitare, care permite pacientului să elimine întreruperile și să se adapteze la modalități alternative de a se scuti de stres.

În tratamentul dependenței de alcool, hipnoza este, de asemenea, utilizată pe scară largă, care sugereaza pacientului să stabilească un stil de viață sobru și sănătos. Printre metodele medicale de expunere pe corp se foloseste implantarea de medicamente sub piele, care, atunci când se consumă băuturi alcoolice, acestea cauzează senzații neplăcute, precum vărsături, sufocări, febră.

Dacă pacientul are suficientă putere de voință și este conștient că psihicul său depinde de băuturile alcoolice, atunci în stadiile incipiente ale bolii se poate recupera singur, fără să viziteze un centru de reabilitare și sa foloseasca metode medicale radicale.

Cum să înveți psihicul să renunțe la dependență fără intervenția din exterior?

Atunci când o persoană însuși începe să realizeze efectele dezastruoase ale dependenței de alcool sub forma amenințării de a fi concediat de la locul de muncă sau de divorț, el poate face un efort și poate scăpa de dependență. O condiție necesară pentru auto-vindecare este conștientizarea distrugerii propriei căi, urmată de dezintegrarea completă a personalității, a bolii și a morții timpurii. Apoi, trebuie să scăpați de stocurile de alcool de acasă și să eliminați factorii stresanți în viață.

În majoritatea cazurilor, alcoolul sau altă dependență par să fie cele mai ușoare căi de a scuti de stres și de a evita problemele. Dar acestea conduc la probleme serioase de sănătate și la distrugerea corpului uman. Prin urmare, este necesar să eliminați factorul de stres sau să găsiți alte modalități de relaxare.

De asemenea, este necesar să refuzați să comunicați cu alți consumatori și să participați la evenimente legate de alcool. Dacă este totuși inevitabil, este necesară înlocuirea băuturilor alcoolice cu băuturi nealcoolice, precum sucuri, ceaiuri, apă minerală.

Activitatea fizică este o modalitate foarte bună de a scăpa de dependență. Când organismul produce hormonul fericirii sub influența unei activități fascinante, nu are timp pentru gândirea despre alcool. Prin urmare, este important să găsiți un hobby care aduce bucurie. Sportul sau alte hobby-uri vă vor ajuta să faceți față stresului și să aveti parte de mai multa sănătate.

Dependența de alcool duce o persoană spre nicăieri. Este cauza multor probleme care nu merită apariția momentană a euforiei false, care este apoi înlocuită de o mahmureală și dăunează iremediabil sănătății mentale și fizice ale unei persoane. O persoană aflată într-o stare de intoxicare nu este capabilă să-și controleze acțiunile și cuvintele, adesea manifestând agresiune. Dependența de alcool duce la apariția unor boli grave, de la boli cardiovasculare la cancer.

Pentru a ieși singur din dependența de alcool, trebuie să aveți o resursă internă substanțială și o voință considerabilă. Cel mai important lucru pentru o persoană este sprijinul persoanelor apropiate care ar trebui, de asemenea, să depună eforturi pentru a scoate pacientul din dependență și pentru a preveni formarea dependenței. Trecerea la un stil de viață sănătos este necesară pentru toți membrii familiei.

Leave a Reply