Alege facultatea potrivită

Prima oară m-am gândit ce voi face cu viitorul meu prin clasa a 10a, până atunci am avut alte griji. Cred că am luat fiecare domeniu în parte, mi-am pus acea întrebare greșită dacă mi-ar plăcea sau nu, care ar fi lucrurile pozitive și cele negative. Dorința mea din copilărie a fost să devin judecător, dar nu e o variantă prea bună, nu mi se potrivește. Așa că au rămas două, medicina și informatica. Nu îmi plăceau, dar erau bune, locuri de muncă din plin, viitor și bani.

Prin clasa a 11a m-am decis să merg la medicină.. și am început să iau ore, să învăț. La Cluj se intră greu. Am învățat, am stat prin casă, nu făceam prea multe.. La început a fost greu, apoi tot mai ușor. Materia nu era grea, dar erau necesare explicații.

În clasa a 12a, după două probe la bac, a urmat chimia. Și ce mi-a trecut mie prin cap, cu o seară înainte.. Hai să dau la info. Asta a fost cu două săptămâni înainte de admiterea la medicină. Și chiar așa am făcut. Cu două zile înainte de admiterea la medicină, eu deja eram admis cu locul lui la informatică. Acum a trecut aproape un an.. și ce pot să spun, o decizie mai bună ca asta nu am luat în viața mea. Aici totul e mai ok, mai uman, scap în trei ani, în timp ce la medicină eram 11 ani. Aici din anul doi lucrez pe același salariu ca dupa 11 ani de facultate la medicină.

Nu am fost niciodată o persoană să meargă după pasiune, nici nu prea am pasiuni, dar sigur nu îmi dedic viața unui salariu mic, să trăiesc tot în stres și cu nevoi. Aici nu am un loc de muncă asigurat după ce termin facultatea, dar se găsesc. Aștept să văd ce mă așteaptă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?